loading.gif
mobile-banner-bg

FATMA USTA KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

...
22 Ağustos 2021 - Pazar

Kütüphanenin açılışı, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin de katıldığı törenle yapıldı.

Kütüphanenin açılışı, İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin de katıldığı törenle yapıldı.

AK Parti Sultangazi İlçe Başkanlığı Sosyal Politikalar Birimi Eğitim Komisyonu tarafından yenilenen haliyle Fatma Usta Kütüphanesi kitapseverlerle buluştu.

İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe’nin katılımıyla açılışı yapılan kütüphanede yaklaşık 1500 kitap okurların hizmetine sunuluyor.

Uluslararası kütüphanecilik standartlarına uygun şekilde kitap tasnifi yapılan kütüphaneye önceki dönem İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve 2020 yılı kasım ayında koronavirüse yenik düşerek aramızdan ayrılan Fatma Usta’nın adı verildi.

Açılışta konuşan İlçe Başkanımız Süleyman Yiğitoğlu: “Büyük ve Güçlü Türkiye hedeflerimize ulaşmak, küresel anlamda sözü dinlenen bir ülke olmak ve mazlumlara yardım etmek adına Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, Okumak, düşünmek, uygulamak ve neticelendirmek gerektiğini söyledi. Bu anlamda kütüphane kurmaya önem verdiklerini söyleyen Yiğitoğlu, “Asım’ın nesline yakışır mekanlar yapmak bizim önceliklerimizin başında geliyor. Kitabın kokusunun sindiği mekanlar, eli kitap ve kalem tutan geçler görmek en büyük arzumuz bu nedenle Fatma Usta Kütüphanesi’ni başta gençlerimiz olmak üzere teşkilatımızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Kütüphane açılışında konuşan İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe, “Bugün Sultangazi ilçe teşkilatımızı ziyarete geldik. Teşkilatımızın coşkusunu yakından hissettiğimiz bu buluşmada, böylesine anlamlı bir kütüphaneyi açmakta bizlere nasip oldu. Uzun yıllar teşkilatımızda emek veren merhume Fatma Usta ablamızın isminin bu güzel kütüphanede yaşatılmasında ve uluslararası kütüphanecilik standartlarınına uygun hazırlanmasında emeği geçen teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. Siyasi partiler içerisinde kütüphanesini ilk kuran parti AK Parti’dir. Cumhurbaşkanlığı külliyesini de tam bir külliye haline getiren de millet kütüphanesidir. Millet kütüphanesinin yapılmasıyla birlikte, kültür merkeziyle, camisiyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ilim ve irfan yurdu haline gelmiştir. Bu anlamda Sultangazi teşkilatımızın binasında yer alan bu kütüphane gençlerimize ve Sultangazili komşularımıza hizmet edecektir. Kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.