loading.gif
mobile-banner-bg

İSTANBUL BİR DAHA DEDİ

...
22 Mart 2009 - Pazar

22 Mart 2009 Pazar günü AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, Kazlı Çeşme Meydanını dolduran vatandaşlara hitap etti.

Kazlı çeşme Alanı Türk barakları ile turuncu ve mavi renkli AK Parti bayrakları ile donandı. Açılış konuşmasını AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz BABUŞÇU yaptı. Ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş alandakilere hitap etti.

Yapılan konuşmaların ardından sahneye, eşi Emine ERDOĞAN ile birlikte çıkan Genel Başkanımız Recep Tayip ERDOĞAN dört bir yandaki vatandaşları selamladı. İstanbul’un tüm ilçelerini sırayla sayarak hepsine selamlarını gönderen başbakanımız, "SİZE 54 VİLAYETTEN SELAM GETİRDİM" dedi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kazlı çeşme Alanını hınca hınç dolduran vatandaşlara, Çağlayan Meydanı ile Kazlı çeşme’yi kıyaslayarak, Nasreddin Hoca'nın sözünü hatırlattı. “Senin Halep'in Çağlayansa, arşın burası Zeytinburnu. Eğer metrekare ölçüp biçmesini bilmiyorsan bunu da öğren. Çağlayan Meydanı ne kadar Zeytinburnu Kazlı çeşme ne kadar? Bunu da sana kılavuzların söylesinler.” dedi.

İstanbul'un tüm Türkiye'nin özeti olduğuna söyleyen Genel Başkanımız Recep Tayip ERDOĞAN, "Rize burada, Kastamonu burada, Elazığ burada, Sivas burada. Sinop, Diyarbakır, Adana, Artvin, Sakarya, Erzurum, Konya burada. Batısından Doğusuna tüm yurdum burada. Eyüp Sultan'ın yaktığı kandil, Fatih'in tutuşturduğu meşale yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal'in yürüttüğü o kurtuluş mücadelesinin ruhu buraya yansıyor. Bütün medeniyetlerin mirası buradadır. Aziz milletimizin bin yıllık mührü ile mühürlenmiş koruma altına alınmıştır. Bütün farklılıklar birlik içinde erimiştir. Anadolu yollarına düşmeyi bize İstanbul öğretmiştir" dedi.

Hayırda, hizmette yarış için yeni bir başlangıç noktasında olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, 29 Mart için, heyecan ve coşku dolu olduklarını söyledi. Seçimden demokrasinin çok daha güçlü çıkacağını söyleyen Erdoğan, "İstanbul yine büyüklüğünü konuşturacak AK Parti ile yola devam diyecek." dedi.

Erdoğan daha sonra partilere, "Durmak yok. Sen Türkiye'sin" sloganı attırdı. Erdoğan, "Sen İstanbullusun. İstanbulluya küçük düşünmek yakışmaz. İnanıyorum ki tüm ilçeleriyle büyük düşünecek ve 'yola devam' diyecek. Ben buna inanıyorum. Bir İstanbullu olarak inanıyorum" dedi.