loading.gif
mobile-banner-bg

BABUŞCU: "TÜM KAMPANYALARA RAĞMEN KAZANDIK”

...
02 Nisan 2009 - Perşembe

AK Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, 2009 yerel seçimlerin ardından başlayan tartışmaları Habertürk Televizyonu'nda değerlendirdi.

Ak Parti İl Başkanımız Aziz Babuşcu, 2009 Yerel Seçimlerinin ardından başlayan tartışmaları Habertürk Televizyonu'nda değerlendirdi. Seçim sonuçlarının kabineye revizyon olarak yansıyacağı yönündeki haberlere değinen Babuşcu, seçim kampanyalarında bir eksik ya da hata varsa bunları gözününde bulundurarak bir revizyona gidilebileceğini söyledi. Aziz Babuşcu, Genel Başkanımız ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, revizyon haberlerine gösterdiği tepkinin sorulması üzerine, "Genel Başkanımız haberi kimin yaptığından ziyade objektif olup olmadığına bakar. Başbakanımızın tepkileri samimiyetinin dışa vurumu." ifadelerini kullandı.

Seçmenin iradesini bilinçli bir şekilde sandığa yansıttığını söyleyen İl Başkanımız, "Biz verilen mesajı aldık, sonuçlara ilişkin değerlendirmemizi de buna göre yapacağız" dedi.

Seçim sürecinde özellikle İstanbul'da muhalefetin Ak Parti'ye karşı bloklaştığını bunun da sandığa yansıdığını belirten Başkan Babuşcu, CHP'nin, karalama ve iftiralar ile seçim sürecini sabote ettiğini kaydetti. CHP'nin bu tavrını seçim akşamı da sürdürdüğünü ifade eden Babuşcu, "Sandıkların daha yarısı açılmamışken Kılıçdaroğlu ve Tekin ekrana çıkıp "Biz kazandık" dedi. Seçim sonuçlarına gölge düşürmeye yönelik çabalardı bunlar." diye konuştu.

CHP'lilerin cep telefonlarına mesaj göndermek suretiyle partililere, seçim bürolarının önüne gitmeleri yönünde çağrıda bulunduğunu söyleyen Babuşcu, "Tuzla'da, Sultangazi'de, Beyoğlu'nda aynı şekilde insanları tahrik etmeye çalıştılar. Burası hukuk devleti, sistemin işleyişi belli. İtirazını yapar sonucu beklersin. Ancak Kılıçdaroğlu ve Tekin ortamı germek için çabaladı. Biz de teşkilatımızı sakin olmaları konusunda uyardık." ifadelerini kullandı. İl Başkanımız, "Yürütülen psikolojik savaş vahim sonuçlar doğurabilirdi, düşüncesizce hareket ettiler" sözleri ile de CHP'yi eleştirdi.

Aziz Babuşcu, CHP'nin bu tavrını, "Kılıçdaroğlu Ankara'dan büyük beklentilerle yola çıktı. Ancak sandıktan çıkan sonuç beklentilerle örtüşmedi. Karalama ve iftiralarla yürüttükleri kampanyalara rağmen, seçmen yine Kadir Topbaş dedi. " şeklinde yorumladı.