loading.gif
mobile-banner-bg

BABUŞCU: "AK PARTİ TÜRKİYE İÇİN BİR FIRSATTIR"

...
01 Nisan 2009 - Çarşamba

Ak Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, NTV'de yayınlanan "Neden" programında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Programa konuk olarak katılan CHP Eski İl Başkanı Gürsel Tekin'i, üslubu nedeni ile eleştiren Babuşcu, Saadet Partisi'nin İstanbul Adayı M

Ak Parti İstanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu, NTV'de yayınlanan "Neden" programında seçim sonuçlarını değerlendirdi. Programa konuk olarak katılan CHP Eski İl Başkanı Gürsel Tekin'i, üslubu nedeni ile eleştiren Babuşcu, Saadet Partisi'nin İstanbul Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun, AK Parti için yaptığı ANAP benzetmesine de katılmadığını belirtti. Yerel Seçimde AK Parti'nin oylarının düştüğü yönündeki iddialara yanıt veren İl Başkanımız, alınan sonuçtan hareketle partimizin yol haritasında bir takım değişiklikler yapılacağına dikkat çekti. Ak Parti'nin Türkiye için bir fırsat olduğunu vurgulayan Aziz Babuşcu, "Ak Parti, bu ülkede yaşayan, bu ülkede olup bitenlere şahitlik eden, bu ülkenin bugüne kadar ürettiği birikimi; medeniyet algısını hazmeden, uzlaşı kültürünü öne çıkararak öteki kavramını ortadan kaldıran bir siyaset zemini oluşturdu." diye konuştu.

Türkiye'nin temel sorunlarını demokrasi zemininde tartışıp, çözüm üretme konusundaki kararlılıklarından taviz vermeyeceklerinin altını çizen İl Başkanımız, Türkiye'de toplumu temsil eden bir muhalefet olmadığını belirterek, Ak Parti'nin iktidar partisi olmanın yanı sıra muhalefet partisi olma görevini üstlendiğini de ifade etti. Yapılan tüm çalışmalara aynı zamanda bir muhalif gözü ile de baktıklarını dile getiren Babuşcu, "Bunu yaparken Türkiye'nin demokrasi geleneğine bir katkı sağlıyoruz. Türkiye artık temel hak ve özgürlükleri tartışma zemininden çıkarmalı. Demokrasisini kendi ayakları üzerinde duran bir konuma getirmeli, tartışmalar da bu zemin üzerinde yapılmalı" şeklinde konuştu.

Babuşcu, Türkiye'nin temel sorunlarının ancak, tartışmasız ve toplumun tümü tarafından kabul gören sivil bir anayasa sayesinde çözüme kavuşacağını belirttiği açıklamasında, Kürt Sorunu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. "Güneydoğu dağlarına "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazarak bir mesafe alamayacağımızı artık görmemiz lazım, bölgede bir takım yerlerin adları değiştirilerek bir sonuca varılamaz" sözü ile özeleştiride bulunan Aziz Babuşcu, Kürtçe TV'nin önemine vurgu yaptı. Babuşcu, benzer açılımların da aynı samimiyetle bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Başkan Babuşcu, gazeteci Can Dündar'ın yönelttiği, "Başbakan'ın her bölgenin demografik yapısına uygun mesaj vermesinin oy kaybında etkisi oldu mu?" sorusuna, "Başbakanımız Türk siyasetinin yerel yönetimler kademesinde 94 yılında başlayan devrim niteliğindeki sürecin temel dinamiğinin halkla el ele, kol kola yürümekten kaynaklandığını çok iyi biliyor. Biz de tüm teşkilat mensuplarımız ile bu anlayış içinde hareket ediyoruz. Seçim kampanyası sürecinde zaman zaman ifade edilen değerlendirmelerden hareketle topyekün bir siyasi mütalaa yapmak doğru değil" yanıtını verdi.